Rūkytų žuvų ir brokolių apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rūkytų žuvų ir brokolių apkepas


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
200 g kvietinių miltų,
150 g margarino arba sviesto (kepti),
3 šaukštų šalto vandens,
šiek tiek druskos,
šiek tiek miltų (apvolioti).

Į d a r u i:
150 g šaltai rūkytų žuvų (upėtakių arba lašišų),
300 g brokolių arba žiedinių kopūstų žiedynų,
kapotų krapų.

V i r š u t i n i a m sluoksniui:
4 kiaušinių,
400 ml grietinėlės (10 proc. riebumo).


GAMINIMAS:

Mediniu šaukštu sumaišykite kambario temperatūros margariną su miltais, įberkite truputį druskos, įpilkite vandens. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug pusvalandį palaikykite šaldytuve. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Stalą pabarstykite miltais, tešlą plonai iškočiokite ir naudodamiesi voleliu perdėkite į formą.

Pagrindą lengvai subadykite, tešlą prispauskite prie formos kraštų. Ant tešlos suberkite žuvų juosteles, iš anksto kelias minutes sūdytame vandenyje apvirtus brokolių žiedynus ir kapotus krapus. Užpilkite išplaktų kiaušinių ir grietinėlės mišinį.

Kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių (į vidurį įbeskite medinį pagaliuką ir patikrinkite, ar iškepė). Supjaustykite griežinėliais ir patiekite karštą su šviežiomis salotomis arba puodeliu sultinio.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668