(15 porcijų)
3 l vandens,
1 kg obuolių,
1 stiklinės cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
100 g imbierų,
pusės citrinos sulčių,
2-3 anyžių žvaigždelių,
4 šaukštų medaus.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, supjaustykite, užpilkite vandeniu, sudėkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą imbiero šaknį. Pastatykite kaisti. Kai užvirs, nukaiskite, 2 val. palaukite, kol pritrauks. Nukoškite. Į skystį sudėkite cukrų, vanilinį cukrų, anyžių žvaigždeles.
Skystį užkaitinkite. Jei obuoliai saldoki, supilkite citrinos sultis. Jei norisi kitokio skonio, pakaitinkite obuolių gėrimą (citrinos sulčių nepilkite). Ataušusį kompotą pasaldinkite medumi ir patiekite.