(8 porcijos)
T e š l a i:
150 ml pieno,
45 g sviesto,
0,5 šaukštelio druskos,
2 šaukštų cukraus,
300 g miltų,
1 šaukštelio cukraus mielėms ištrinti,
1,5 šaukštelio mielių,
2 kiaušinių.
Į d a r u i:
1 citrinos žievelės tarkuoto geltonio,
4 šaukštų cukraus,
3 šaukštų tirpinto sviesto.
F o r m a i:
2 šaukštelių sezamų sėklų,
1 šaukšto cukraus,
1 šaukšto sviesto.
P a b a r s t y m u i:
1 šaukšto cukraus,
2 šaukštų rupiai maltų riešutų branduolių.
GAMINIMAS:
Mieles sutrinkite su šaukšteliu cukraus, palaukite, kol jos ims kilti. Į dubenį supilkite šiltą pieną, suberkite cukrų, druską, sudėkite sviestą, ištrinkite, suberkite pusę miltų, išmaišykite. Įmaišykite kiaušinius, mieles, likusius miltus ir užmaišykite tešlą. Ją palikite 40 min. kilti. Paskui suminkykite.
Formą ištepkite sviestu, išbarstykite cukrumi ir sezamų sėklomis. Tešlą padalykite gabalėliais, kiekvieną iškočiokite juostele, suvilgykite ištirpintu sviestu, pabarstykite tarkuota citrinos žievele, cukrumi, suvyniokite ritinėlius. Kiekvieną aptepkite sviestu, leiskite 1 val. pakilti formoje. Pabarstykite riešutais. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite 35 minutes.