(5-6 porcijos)
1 kg kalakutienos kepenėlių,
2 didelių svogūnų,
2 morkų,
200 g margarino,
pagal skonį druskos,
maltų pipirų,
cukraus,
1 šaukšto aliejaus-kepti,
1 stiklinės pieno kepenėlių mirkymui.
GAMINIMAS:
Kepenis nuplaukite, išimkite gyslas ir 30 min. mirkykite piene. Per tą laiką nulupklite svogūnus, nuskuskite morkas, susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Įberkite šiek tiek cukraus, sudėkite išmirkytas, nuplautas ir nusausintas kepenėles, pabarstykite druska, pipirais, maišydami apkepinkite ant didelės ugnies, po to uždenkite ir troškinkite 30 min.
Baigiant troškinti, likus kelioms minutėms, kepenis pašlakstykite konjaku. Ištroškintas kepenis perkelkite į dubenį, sumaišykite su margarinu ir sumalkite iki košės. Ją sukrėskite į formą ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 val.