Airiškas džiovintų vaisių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Airiškas džiovintų vaisių pyragas


INGREDIENTAI:

800 g įvairių džiovintų vaisių mišinio,
2 didelių apelsinų,
100 ml airiško viskio arba chereso,
200 g cukraus,
200 g sviesto,
vienos vanilės ankšties,
4 kiaušinių,
0,5 stiklinės miltų,
80 g maltų migdolų,
2 šaukštelių kepinių prieskonių,
120 g migdolų.


GAMINIMAS:

Inde išmaišykite džiovintus vaisius, nuo apelsinų nutarkuotas žieveles, išspaustas sultis ir viskį. Palikite brinkti per naktį. Skardą išklokite kepimo popieriumi, juo apvyniokite indo išorę ir apriškite virvele (apsaugos pyrago šonus-neapdegs). Cukrų išsukite su ištirpintu sviestu ir vanilės minkštimu. Įmaišykite plaktus kiaušinius.

Kitame inde išmaišykite miltus, maltus migdolus, prieskonius ir įsukite į sviesto masę. Į tešlą įmaišykite sveikus migdolus, išmirkusius vaisius. Sukrėskite į skardą, paviršių išlyginkite. Kepkite 160 laipsnių orkaitėje iki 1,5 val. Karštį sumažinkite iki 140 laipsnių, kepkite dar 30 min. (iš oyrago ištrauktas pagaliukas turi likti švarus). Skardą išimkite iš orkaitės, nuriškite popierių, kepinį atvėsinkite. Sulaistykite viskiu ar cheresu ir papuoškite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668