(15 porcijų)
200 g karčiojo šokolado,
200 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
100 g rudojo cukraus,
1 kiaušinį,
25 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 g pakepintų graikinių riešutų branduolių.
P a p u o š i m u i:
miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmaišykite trumpai plaktą kiaušinį ir šaldyto sviesto gabalėlius. Suminkykite vienalytę elastingą tešlą. Šokolado gabalėlius ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir supilkite į tešlą. Jei tešla pasirodytų pernelyg tiršta, galite praskiesti vandeniu arba kava.
Į tešlą sudėkite kapotus riešutų branduolius. Tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite 2 ritinius maždaug 20 cm ilgio. Juos sudėkite į miltais išbarstytą skardą ir kepkite 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Iškepti ritiniai turi išsipūsti.
Juos supjaustykite skersai 1 cm storio riekelėmis, jas išdėliokite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į 160 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 10 min.-džiūvėsėliai turi gražiai apskrusti. Kai atauš, apibarstykite miltiniu cukrumi.