Itališki šokoladiniai džiūvėsėliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Itališki šokoladiniai džiūvėsėliai


INGREDIENTAI:

(15 porcijų)
200 g karčiojo šokolado,
200 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
100 g rudojo cukraus,
1 kiaušinį,
25 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 g pakepintų graikinių riešutų branduolių.

P a p u o š i m u i:
miltinio cukraus.


GAMINIMAS:

Persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmaišykite trumpai plaktą kiaušinį ir šaldyto sviesto gabalėlius. Suminkykite vienalytę elastingą tešlą. Šokolado gabalėlius ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir supilkite į tešlą. Jei tešla pasirodytų pernelyg tiršta, galite praskiesti vandeniu arba kava.

Į tešlą sudėkite kapotus riešutų branduolius. Tešlą padalykite į dvi dalis, iškočiokite 2 ritinius maždaug 20 cm ilgio. Juos sudėkite į miltais išbarstytą skardą ir kepkite 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Iškepti ritiniai turi išsipūsti.

Juos supjaustykite skersai 1 cm storio riekelėmis, jas išdėliokite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į 160 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 10 min.-džiūvėsėliai turi gražiai apskrusti. Kai atauš, apibarstykite miltiniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668