4 šaukštelių kakavos,
1 stiklinės pieno,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
500 g miltų,
3 šaukštelių meduolių prieskonių,
100 g graikinių riešutų,
200 g medaus,
1 šaukšto riebalų,
200 g cukraus,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
3 kiaušinių,
2 šaukštų miltinio cukraus,
250 g sviesto.
GAMINIMAS:
Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi, supilkite pieną, ištirpintą sviestą, medų, suberkite miltus, išmaišytus su kakava, kepimo milteliais ir prieskoniais. Viską gerai išmaišykite. Sukrėskite išplaktus kiaušinių baltymus ir išmaišykite.
Suberkite verdančiu vandeniu nuplikytus riešutus ir dar kartą išmaišykite. Tešlą supilkite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 170 laipsnių karštumo orkaitėje 50 min. Iškeptą pyragą skardoje pabarstykite miltiniu cukrumi.