200 g medaus,
100 g sviesto,
šaukštelio cinamono,
maltų gvazdikėlių,
kvapiųjų pipirų,
muskato riešuto,
žvaigždėtųjų anyžių mišinio (arba specialaus skirto meduoliams),
2 kiaušinių,
100 g cukraus,
500 g miltų,
5 g kepimo miltelių.
G l a j u i:
1 kiaušinio baltymo,
150 g miltelinio cukraus,
0,5 šaukštelio citrinos sulčių,
barstomų kepinių papuošalų.
GAMINIMAS:
Puode pakaitinkite medų ir sviestą, įberkite prieskonių ir išmaišykite. Kiaušinius išsukite su cukrumi, supilkite pakaitintą ir atvėsintą medų su sviestu, suberkite kepimo miltelius, persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite 30 min. į šaldytuvą, kad sustingtų.
Iš atšaldytos tešlos iškočiokite maždaug 7 mm storio lakštą, išpjaustykite ar išspaudykite įvairių formų meduolius. Juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą bei miltais pabarstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15-20 min., kol paruduos. Kiaušinio baltymą išplakite su miltiniu cukrumi, citrinos sultimis ir papuoškite meduolius.