Kopūstų s r i u b a i:
1,5 l vandens,
600 g ėriukų šonkaulių,
500 g jautienos,
1 nedidelis kopūstas,
1 morka,
2 bulvės,
1/2 svogūno,
truputis aliejaus,
mėgstamų prieskonių,
druskos,
krapų.
T e š l a i:
3 kiaušinių,
1 stiklinės miltų,
truputis druskos,
vandens.
GAMINIMAS:
Iš ėriukų šonkaulių, jautienos ir vandens išvirkite sultinį. Į jį įberkite truputį druskos bei kitų mėgstamų prieskonių. Virdami būtinai kruopščiai nugraibykite putas. Sultinį perkoškite. Į jį sudėkite supjaustytas bulves ir virkite ant nedidelės ugnies.
Atskirai su trupučiu aliejaus patroškinkite sutarkuotas morkas su svogūnais ir sudėkite į verdantį sultinį. Šonkauliukus supjaustykite po kauliuką arba du kauliukus ir sudėkite į molinius karščiui atsparius dubenėlius.
Ant viršaus išdėliokite smulkiai supjaustytą kopūstą. Užpilkite mėsos sultiniu su daržovėmis. Iš 2 kiaušinių, miltų ir vandens suminkykite gana kietą tešlą. Ją padalinkite į tiek lygių dalių, kiek yra dubenėlių. Iškočiokite paplotėlius, truputėlį didesnio skersmens nei dubenėlių viršus. Sriubą pabarstykite krapais ir dubenėlius apklijuokite tešlos dangteliais.
Viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir dubenėlius 30 min. įstatykite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Jei reikia, po 12 minučių galite pakartotinai patepti tešlos dangtelių viršų kiaušinio plakiniu.