300 g miltų,
20 g rupios druskos,
skiltelės česnako,
1 kg jautienos filė,
druskos,
pipirų,
2 šakelių šviežių čiobrelių ir
rozmarinų,
2 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Į miltus suberkite druską ir išmaišykite. Po truputį pildami šaltą vandenį, užmaišykite kietoką tešlą. Palikite 15 min. pastovėti. Česnako skiltelę nulupkite, išspauskite. Mėsą įtrinkite druska, pipirais, česnaku. Čiobrelius ir rozmarinus nuplaukite ir sudėkite ant mėsos, pašlakstykite sojų padažu.
Sūrią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalviršio. Viduryje lakšto padėkite mėsą, užlenkite kraštus, suspauskite, viršų pabadykite šakute, kad kepant išeitų garai. Keptuvą ištepkite aliejumi, įdėkite susuktą mėsą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje 30 min.
Temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir dar kepkite 30 min. Gatavą kepinį su keptuvu išimkite iš orkaitės ir palikite kelias minutes ataušti. Tešlą prapjaukite, nulaužykite, mėsą patiekite suraikę griežinėliais.