1 anties (maždaug 2,5 kg),
druskos,
pipirų,
kmynų sėklų,
2 obuolių,
2 svogūnų,
400 ml anties sultinio (arba tirpaus paukštienos sultinio),
200 ml raudonojo vyno,
5 gvazdikėlių,
2 kvapiųjų pipirų žirnelių,
1 lauro lapelio,
cinamono žievelės,
citrinų,
šviežių agurkų,
pomidorėlių serviruoti.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Antį nuplaukite, vidų ir išorę ištrinkite druska, pipirais bei kmynais. Obuolius nuplaukite, svogūnus nulupkite, supjaustykite stambiais gabaliukais ir įdarykite anties vidų. Į keptuvą supilkite antienos sultinį bei vyną, sudėkite prieskonius.
Antį įdėkite krūtinėle žemyn. Uždengę troškinkite 200 laipsnių orkaitėje maždaug 40 min. Ištraukite, paukštį apverskite ir troškinkite dar 40 min. Keptuvą nudenkite. Antį kepinkite dar 40-50 min., tolydžio palaistydami kepimo sultiniu. Iš keptuvo išimtą antį padėkite šiltai. Sultinį perkoškite ir supilkite į padažinę. Antį serviruokite su daržovėmis bei citrinomis ir patiekite su keptomis bulvių puselėmis.