1 kalakuto,
500 g paukštienos kepenėlių,
500 g graikinių riešutų,
4 kiaušinių,
4 riekelių piene mirkyto batono,
100 g sviesto,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kalakutą ištrinkite druska ir pipirais, palikite per naktį pastovėti šaltoje vietoje. Kepenėles pakepinkite su trupučiu sviesto, sumalkite ir sumaišykite su smulkintais graikiniais riešutais, piene išmirkytu batonu, likusiu sviestu, kiaušiniais. Pasūdykite, įberkite prieskonių.
Įdaru įdarykite kalakutą, užsiūkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite dažnai palaistydami išsiskiriančiomis sultimis. Atsižvelgdami į kalakuto dydį bei amžių kepkite apie 2,5-3 val. Skanesni ir greičiau iškepa jaunesni kalakutai. Nešaldyti kalakutai visuomet skanesni, nei šaldyti.