Riešutais ir kepenėlėmis įdarytas kalakutas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Riešutais ir kepenėlėmis įdarytas kalakutas


INGREDIENTAI:

1 kalakuto,
500 g paukštienos kepenėlių,
500 g graikinių riešutų,
4 kiaušinių,
4 riekelių piene mirkyto batono,
100 g sviesto,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Kalakutą ištrinkite druska ir pipirais, palikite per naktį pastovėti šaltoje vietoje. Kepenėles pakepinkite su trupučiu sviesto, sumalkite ir sumaišykite su smulkintais graikiniais riešutais, piene išmirkytu batonu, likusiu sviestu, kiaušiniais. Pasūdykite, įberkite prieskonių.

Įdaru įdarykite kalakutą, užsiūkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite dažnai palaistydami išsiskiriančiomis sultimis. Atsižvelgdami į kalakuto dydį bei amžių kepkite apie 2,5-3 val. Skanesni ir greičiau iškepa jaunesni kalakutai. Nešaldyti kalakutai visuomet skanesni, nei šaldyti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668