700 g kopūsto,
500 g virtų bulvių,
svogūno,
3 šaukštų juodųjų alyvuogių,
1 kiaušinio,
2 šaukštų kapotų petražolių,
druskos,
pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
100 g migdolų plokštelių,
6 sterkų filė be odos,
3 šaukštų sviesto,
1-2 šaukštų chereso,
200 g grietinėlės,
2 šaukštų vidutinio aštrumo garstyčių.
GAMINIMAS:
Kopūstą nuplaukite ir supjaustykite. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Alyvuoges susmulkinkite. Kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų. Bulves išmaišykite su kiaušinio tryniu, alyvuogėmis ir petražolėmis, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Įmaišykite plaktą baltymą. Migdolus paskrudinkite keptuvėje. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Pakepinkite prikaistuvyje išlydytame šaukšte sviesto. Sudėkite kopūstą ir kaitinkite 5 min. Užpilkite chereso. Supilkite grietinėlę ir virinkite 10 min.
Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Žuvis pasūdykite, pabarstykite pipirais. Sudėkite į kepimo formą, patepkite garstyčiomis, ant viršaus paskirstykite bulvių griežinėlius, apdėliokite likusiu sviestu. Kepkite orkaitėje 15 min. Patiekite su migdolais ir kopūstais, papuoškite petražolėmis.