(4 porcijoms)
2 raudonųjų greipfrutų,
100 g salotų lapų,
200 g plonai pjaustytų rūkytų lašišų filė,
2 stambių avokadų, supjaustytų išilgais griežinėliais.
U ž p i l u i:
2 šaukštų baltojo vyno acto arba citrinos sulčių,
2 šaukštų Dižono garstyčių,
pagal skonį druskos,
maltų juodųjų pipirų,
6 šaukštų alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Plonai nulupkite vieno greipfruto odelę, ją supjaustykite plonomis juostelėmis, sumeskite į verdantį vandenį, ant lėtos ugnies pavirkite 2 min., išimkite ir nusausinkite. Nulupkite greipfrutus, nuimkite tarpskiltelines plėves, kad turėtume minkštimo skilteles.
Nuplaukite ir nupurtikite salotos. Po 3 salotų lapus išilgai suvyniokite tūtelėmis, supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite ant serviravimo lėkščių salotas, viršuje-greipfrutų skilteles, avokadus, lašišų juosteles.
Užpilas: sumaišykite actą arba citrinos sultis, garstyčias, druską, maltus pipirus. Plakite, po truputį įpildami aliejaus, kol gausite vienalytį užpilą. Salotas apibarstykite kaitintomis greipfrutų žievelėmis.