"Ausytės" su grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



"Ausytės" su grybais


INGREDIENTAI:

2 stiklinių miltų,
0,5 stiklinės vandens,
žiupsnelio druskos,
100 g džiovintų grybų,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
2 svogūnų,
druskos,
maltų pipirų,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Iš miltų ir pasūdyto vandens užmaišykite ir išminkykite kietoką, kočioti tinkamą tešlą. Plonai iškočiokite ir stikline išspauskite skritulius. Įdaras: grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1-2 val., kad išmirktų. Keletą minučių pavirkite pasūdytame vandenyje. Nuspaustas supjaustykite kubeliais arba sumalkite mėsmale.

Svogūnus susmulkinkite (dalį atidėkite užpilui) ir pakepinkite aliejuje. Kai ims rusti, sudėkite grybus, suberkite džiūvėsius, pabarstykite druska, maltais pipirais ir dar keletą minučių pakepinkite. Atvėsintą įdarą po šaukštelį dėkite iškočiotų tešlos skritulių, sulenkite ir suformuokite koldūnėlius.

Jų galus patempkite ir sujunkite, kad išeitų dailios "ausytės". Jas 7-8 min. virkite pasūdytame vandenyje. Išgriebtas nuvarvinkite ir sudėkite į pašildytą dubenį. Likusį svogūną pakepinkite su šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu druskos, kol ims rusti. Užpilkite ant "ausyčių" ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668