2 stiklinių miltų,
0,5 stiklinės vandens,
žiupsnelio druskos,
100 g džiovintų grybų,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
2 svogūnų,
druskos,
maltų pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Iš miltų ir pasūdyto vandens užmaišykite ir išminkykite kietoką, kočioti tinkamą tešlą. Plonai iškočiokite ir stikline išspauskite skritulius. Įdaras: grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1-2 val., kad išmirktų. Keletą minučių pavirkite pasūdytame vandenyje. Nuspaustas supjaustykite kubeliais arba sumalkite mėsmale.
Svogūnus susmulkinkite (dalį atidėkite užpilui) ir pakepinkite aliejuje. Kai ims rusti, sudėkite grybus, suberkite džiūvėsius, pabarstykite druska, maltais pipirais ir dar keletą minučių pakepinkite. Atvėsintą įdarą po šaukštelį dėkite iškočiotų tešlos skritulių, sulenkite ir suformuokite koldūnėlius.
Jų galus patempkite ir sujunkite, kad išeitų dailios "ausytės". Jas 7-8 min. virkite pasūdytame vandenyje. Išgriebtas nuvarvinkite ir sudėkite į pašildytą dubenį. Likusį svogūną pakepinkite su šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu druskos, kol ims rusti. Užpilkite ant "ausyčių" ir patiekite.