Biskvitiniam l a k š t u i:
4 kiaušiniai,
130 g cukraus,
130 g miltų.
D e s e r t u i:
2 l kefyro,
250 g cukraus,
6 šaukštai želatinos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kg braškių.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą ir sviestu pateptoje skardoje iškepkite biskvitinį lakštą. Atvėsusį lakštą supjaustykite juostelėmis. Braškes perpjaukite per pusę ir sudėkite į aliejumi pateptą gilią stačiakampę formą. Dugne iš braškių puselių suformuokite gėlytes, o šonuose braškes sudėkite eilėmis, prie krašto priglauskite perpjautą pusę.
Kefyrą sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei ištirpinta želatina. Kai masė pradės stingti, pilkite ją į formą perklodami biskvito juostelėmis. Sustingusį desertą išimkite iš formos.