T e š l a i:
1 puodelio miltų,
druskos,
1 šaukšto aliejaus,
vandens.
Į d a r u i:
3 vidutinių bulvių, išvirtų ir stambiai sutarkuotų,
anakardžių riešutų,
šaldytų žaliųjų žirnelių,
šparaginių pupelių (šviežių arba šaldytų),
1 šaukštelio kumino (nemalto),
mirkytų razinų,
druskos,
baltųjų pipirų,
šviežių mėtų lapelių,
alyvuogių aliejaus virti.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, druską ir aliejų. Viską maišykite vis įpilant vandens, kol pasidarys standi tešla. Paruoškite įdarą. Tarkuotas bulves apkepkite su riešutais alyvuogių aliejuje. Kepinkite, kol suminkštės riešutai. Tuomet berkite žirnelius, šparagines pupeles, kumino, dėkite mirkytas razinas, pagal skonį įberkite pipirų, druskos.
Viską pakepinkite. Pabaigoje įberkite smulkintų mėtų lapelių. Imkite laimo dydžio tešlos gabalą, iškočiokite apskritimą, jį perpjaukite pusiau. Viena puselė bus skirta vienam samosui. Į puselę dėkite šaukštą paruošto įdaro ir sulankstykite trikampėlį. Virkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels (inde turi būti ne mažiau 3 cm sluoksnis aliejaus). Virkite, kol iškils. Patiekite su mėtų padažu. Skanu ir su bazilikų arba saldžiarūgščiu padažu.