450 g miltų,
300 g medaus,
300 g cukraus,
50 g sviesto,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio meduolių prieskonių (gvazdikėlių, kardamono, imbiero, cinamono),
kiaušinių,
1,5 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Į puodą sudėkite medų, įberkite cukrų, įpilkite vandens ir užkaitinkite. Nugraibykite putas, sirupą perkoškite. Kai sirupas atvės iki 70-80 laipsnių, suberkite miltus ir greitai užminkykite tešlą. Minkymo pabaigoje įdėkite sviestą, kepimo miltelius, išplaktus su kiaušiniais, suberkite prieskonius. Iš tešlos padarykite volelį, atgnybkite tešlos gabaliukus, iš jų padarykite kamuoliukus.
Juos dėkite į riebalais pateptą skardą, šiek tiek priplokite ir kepkite 200-250 laipsnių prkaitėje. Iš cukraus pudros, citrinų sulčių ir šlakelio vandens paruoškite glajų. Juo aptepkite iškepusius meduolius ir padžiovinkite 1-2 min. orkaitėje. Jei norėsite šokoladiniųmeduolių, į tešlą įmaišykite kakavos miltelių. Meduolius galite glaistyti ir šokoladu.