1,2 kg jautienos filė,
2 stiklinių sultinio,
2 šaukštų miltų,
100 g sviesto,
40 g garstyčių,
2 šaukštų grietinės,
1 šaukšto pomidorų padažo,
druskos,
pipirų,
1 svogūno.
GAMINIMAS:
Jautieną išmuškite, supjaustykite 1x2 cm gabaliukais. Sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir pipirais, išmaišykite, uždenkite ir palaikykite 1-1,5 val. Miltus paskrudinkite keptuvėje, atvėsinkite, praskieskite sultiniu, įdėkite garstyčių, pomidorų padažo, įberkite pipirų, viską išmaišykite ir užvirinkite.
Įkaitintoje keptuvėje su sviestu iškepkite jautieną, ją sudėkite į paruoštą padažą, įdėkite grietinės, susmulkintus apkepintus svogūnus ir troškinkite 2-3 min. Prieš patiekiant apibarstykite smulkintomis petražolėmis arba krapais. Galite patiekti su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais.