T e š l a i:
265 g miltų ir
1 šaukšto miltų,
110 g sviesto,
1 kiaušinio,
0,5 stiklinės vandens.
Į d a r u i:
300 g maltos jautienos,
1-2 svogūnų,
druskos,
pipirų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite, apkepkite aliejuje, atvėsinkite, sumaišykite su mėsa, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.Paruoškite sluoksniuotą tešlą. Į dubenį supilkite vandenį, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos. Išminkykite vienalytę tešlą, palikite 20-30 min., kad išbrinktų baltymai.
Sviestą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į dubenį, įberkite šaukštą miltų ir išmaišykite. Iš sviesto masės padarykite 2 cm storio stačiakampius ir padėkite į šaldiklį atvėsti iki 12-14 laipsnių. Tešlos sluoksniavimas: iš tešlos iškočiokite 2-2,5 cm storio stačiakampį, ant jo išdėliokite sviestą.
Tešlą perlenkite pusiau, vėl iškočiokite, sulankstykite keturgubai, vėl iškočiokite, vėl sulankstykite keturgubai. Padėkite tešlą 30-40 min. į šaldytuvą. Tuomet vėl iškočiokite, sulenkite keturgubai ir vėl atvėsinkite. Iš paruoštos tešlos iškočiokite 1,5-2 cm storio paplotį, formele ar stikline išpjaukite paplotėlius.
Į kiekvieno vidurį dėkite faršo, kraštus sugnybkite, kad gautųsi lyg "laiveliai". Pyragėlius dėkite į riebalais pateptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 230 laipsnių orkaitėje.