3 gerai prinokusių pomidorų,
1 baltojo svogūno,
50 g fetos sūrio,
40 g graikiškų alyvuogių Kalamata,
1 agurko,
1 žalios paprikos,
alyvuogių aliejaus (truputį),
žiupsnelio graikiško Rigani salotų mišinio,
druskos,
pipirų pagal skonį,
0,5 citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Papriką pakepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus ir lengvai nusiims odelė (reikia apipilti šaltu vandeniu). Stambiai supjaustykite pomidorus, sudėkite į salotinę. Supjaustykite agurką griežinėliais ir sudėkite ant pomidorų. Sudėkite žiedeliais pjaustytą svogūną. Pasūdykite, įpilkite aliejaus, apibarstykite salotų mišiniu.
Sudėkite alyvuoges. Viską sumaišykite, ant viršaus sudėkite fetos sūrio gabalėlius ir keptą papriką. Salotas pagardinkite citrinų sultimis. Atėnų regione šios salotos šiek tiek skiriasi: nededama paparika, vietoje baltojo svogūno dedama raudonojo.