Graikiškos salotos (Salonikų regiono) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Graikiškos salotos (Salonikų regiono)


INGREDIENTAI:

3 gerai prinokusių pomidorų,
1 baltojo svogūno,
50 g fetos sūrio,
40 g graikiškų alyvuogių Kalamata,
1 agurko,
1 žalios paprikos,
alyvuogių aliejaus (truputį),
žiupsnelio graikiško Rigani salotų mišinio,
druskos,
pipirų pagal skonį,
0,5 citrinos sulčių.


GAMINIMAS:

Papriką pakepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus ir lengvai nusiims odelė (reikia apipilti šaltu vandeniu). Stambiai supjaustykite pomidorus, sudėkite į salotinę. Supjaustykite agurką griežinėliais ir sudėkite ant pomidorų. Sudėkite žiedeliais pjaustytą svogūną. Pasūdykite, įpilkite aliejaus, apibarstykite salotų mišiniu.

Sudėkite alyvuoges. Viską sumaišykite, ant viršaus sudėkite fetos sūrio gabalėlius ir keptą papriką. Salotas pagardinkite citrinų sultimis. Atėnų regione šios salotos šiek tiek skiriasi: nededama paparika, vietoje baltojo svogūno dedama raudonojo.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668