750 g bulvių,
2 svogūnų,
2 rūgštesnių obuolių,
30 g lydyto sviesto,
1 šaukšto cukraus,
500 g raugintų kopūstų,
250 ml mėsos sultinio,
2 šaukštelių kadagio uogų,
1 šaukštelio kmynų,
1 lauro lapo,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
100 g miltų,
druskos,
pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Nuplautas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, nulupkite, dar šiltas sugrūskite ir atvėsinkite. Svogūnus sukapokite. obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais. Lydytą sviestą įkaitinkite gilioje keptuvėje, apkepkite svogūnus.
Sudėkite obuolius ir lengvai apkepkite. Obuolius ir svogūnus apibarstykite cukrumi ir maišant kaitinkite, kol cukrus ims lydytis ir įgaus auksinę spalvą. Kopūstus sumaigykite šakute, sudėkite į keptuvę su obuoliais ir svogūnais. Supilkite sultinį ir užvirinkite.
Įdėkite sutraiškytas kadagio uogas, lauro lapą, suberkite kmynus. Uždengus troškinkite 1 val. Į bulvių tyrę įmaišykite kiaušinį, trynį, miltus. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi gana kieta tešla. Įberkite muskato riešuto, druskos, pipirų. Iš paruoštos masės padarykite kleckus. Juo virkite pasūdytame vandenyje 3-5 min., kol iškils į paviršių.
Tuomet kiaurasamčiu išgriebkite, nuvarvinkite. Gerai įkaitintame svieste pakratant keptuvę apkepkite kleckus, kad gražiai apskrustų. Į lėkštę dėkite kopūstus, ant viršaus-kleckus.