Kukuliai su kopūstais (Vokietija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kukuliai su kopūstais (Vokietija)


INGREDIENTAI:

750 g bulvių,
2 svogūnų,
2 rūgštesnių obuolių,
30 g lydyto sviesto,
1 šaukšto cukraus,
500 g raugintų kopūstų,
250 ml mėsos sultinio,
2 šaukštelių kadagio uogų,
1 šaukštelio kmynų,
1 lauro lapo,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
100 g miltų,
druskos,
pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
50 g sviesto.


GAMINIMAS:

Nuplautas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, nulupkite, dar šiltas sugrūskite ir atvėsinkite. Svogūnus sukapokite. obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais. Lydytą sviestą įkaitinkite gilioje keptuvėje, apkepkite svogūnus.

Sudėkite obuolius ir lengvai apkepkite. Obuolius ir svogūnus apibarstykite cukrumi ir maišant kaitinkite, kol cukrus ims lydytis ir įgaus auksinę spalvą. Kopūstus sumaigykite šakute, sudėkite į keptuvę su obuoliais ir svogūnais. Supilkite sultinį ir užvirinkite.

Įdėkite sutraiškytas kadagio uogas, lauro lapą, suberkite kmynus. Uždengus troškinkite 1 val. Į bulvių tyrę įmaišykite kiaušinį, trynį, miltus. Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi gana kieta tešla. Įberkite muskato riešuto, druskos, pipirų. Iš paruoštos masės padarykite kleckus. Juo virkite pasūdytame vandenyje 3-5 min., kol iškils į paviršių.

Tuomet kiaurasamčiu išgriebkite, nuvarvinkite. Gerai įkaitintame svieste pakratant keptuvę apkepkite kleckus, kad gražiai apskrustų. Į lėkštę dėkite kopūstus, ant viršaus-kleckus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668