T e š l a i:
200 g miltų,
2 valgomųjų šaukštų kukurūzų krakmolo,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
50 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
1 stiklinės pieno,
2 kiaušinių.
Į d a r u i:
4 obuolių,
2 šaukštų brendžio arba romo,
sviesto blynams kepti,
cukraus ir
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Miltus ir krakmolą persijokite į dubenį, padarykite duobutę. Į ją suberkite cukrų ir druską. Ant silpnos ugnies truputį pašildykite pieną, sudėkite sviestą ir ištirpdykite. Puodą nukaiskite. Pusę pieno supilkite į dubenį su miltais. Maišykite, kol pasidarys vientisa tešla.
Kiaušinius išplakite šakute ir supilkite į tešlą. Supilkite likusį pieną. Tešlą palaikykite maždaug valandą (Jei tešla per tiršta, įpilkite truputį pieno atba vandens.) Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais, apliekite brendžiu ir palaikykite 10-15 min.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite blynelius ant nestiprios ugnies. Į keptuvę įliekite nedidelį samtelį tešlos ir papuoškite keliais obuolio gabaliukais, kol blynas dar neiškepęs. Tiekiant į stalą, blynus pabarstykite cukrumi ir cinamonu.