Plekšnės arba lašišos filė (6 gabaliukų po 75-100 g),
druskos,
pipirų,
4 šaukštų sviesto,
2 šaukštų susmulkintų svogūnų,
250 g grybų (geriausiai baltųjų arba pievagrybių),
2 šaukštų kvietinių miltų,
1 stiklinės grietinės,
3 šaukštų susmulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Žuvies filė įtrinkite druska ir pipirais. Sudėkite į formeles. Keptuvėje išlydykite sviestą ir 5 min. jame kepinkite svogūnus ir grybus. Nenuėmus keptuvės nuo ugnies, įberkite miltus, druskos ir pipirų.
Palaipsniui sudėkite grietinę. Maišykite, kol sutirštės. Masę išpilstykite į formeles. Pašaukite į 190 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių. Žuvį iš formelių atsargiai išverskite į lėkštes. Apibarstykite petražolėmis.