Po 250 g džiovintų figų ir
slyvų be kauliukų,
175 g džiovintų datulių,
po 125 g didžiųjų ir
smulkiųjų razinų,
1/4 l obuolių dagtinės arba po 1/8 l obuolių degtinės ir vandens,
500 g miltų,
75 g cukraus,
60 g šviežių mielių,
1/8 l pieno,
125 g sviesto,
2 kiaušinių,
1/2 šaukštelio cinamono,
po žiupsnį maltų gvazdikėlių,
kvepiančiųjų pipirų,
anyžių,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
1 kiaušinio trynio,
50 g migdolų.
GAMINIMAS:
Džiovintas figas, slyvas, datules smulkiai supjaustykite, sumaišykite su razinomis, užpilkite degtine, kad pritrauktų. Miltus suberkite į dubenį, padarykite duobutę, į kurią suberkite mieles. Jas užpilkite 1 šaukštu cukraus, nešaltu pienu, sumaišykite su trupučiu miltų, kol išsileis.
Sudėkite smulkiai pjaustytą sviestą, kiaušinius, suberkite cukrų ir prieskonius. Viską minkykite, kol tešloje susidarys pūslelės. Uždenkite tešlą ir kildinkite 1 val. Mažiau nei trečdalį tešlos atidėkite. Likusią dalį suminkykitesu vaisiais ir dar 30 min. kildinkite. Skardą patepkite riebalais.
Iš atidėtos tešlos iškočiokite 30x30 cm dydžio lakštą. Į jį įvyniokite pailgą su vaisiais suminkytą tešlos kepaliuką. Jį dėkite į skardą ir kildinkite 30 min. Pyragą aptepkite kiaušinio trynio ir vandens plakiniu, papuoškite migdolais ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 60-70 minučių.