600 g kepenų (kiaulienos ar jautienos),
800 g bulvių,
druskos,
pipirų,
3 svogūnų,
4 šaukštų miltų,
2 obuolių,
1 citrinos,
4 šaukštų aliejaus,
6 šaukštų sviesto,
200 ml pieno,
tarkuoto muskato riešuto,
petražolių.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais, apibarstykite dviem šaukštais miltų. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite žiedais, apšlakstykite citrinų sultimis. Paruoštas kepenėles supjaustykite plonais griežinėliais.
Apibarstykite pipirais ir apvoliokite likusiuose miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir kepkite kepenėles 3-4 min. iš kiekvienos pusės.
Perdėkite į lėkštę. Aukštoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepinkite svogūnų žiedus 1 min. Išgriebkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai. Įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir paskrudinkite obuolių žiedus. Išvirusias bulves nusunkite, sugrūskite, sumaišykite su 2 šaukštais sviesto ir karštu pienu. Kepenėles pasūdykite ir išdėliokite lėkštėje kartu su bulvių koše, svogūnų žiedais ir obuoliais. Papuoškite žalumynais.