Apie 1,8 kg anties,
10 vnt. gvazdikėlių,
10 g tarkuoto muskato riešuto,
20 g imbiero šaknies,
druskos,
pipirų,
1 apelsino,
1 šaukšto medaus,
800 g mėlynojo kopūsto,
2 šaukštų juodųjų serbentų uogienės,
2 virtų bulvių,
1 kiaušinio,
30 g krakmolo,
150 ml raudono vyno,
žiupsnelio cinamono,
bruknių uogienės.
GAMINIMAS:
Antį perpjaukite pusiau, išplaukite. Į puodą įpilkite vandens, užvirinkite, suberkite prieskonius, įdėkite anties puseles. Virkite apie 1 val. Atvėsinkite. Anties puseles išimkite iš sultinio, nusausinkite, išimkite visus kaulus, išskyrus blauzdikaulį.
Nutarkuokite apelsino žievelę. Į ją dėkite šaukštą medaus, išmaišykite ir šia mase aptepkite paukštieną. Ją pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 8-10 min., kol gražiai apskrus. Smulkiai supjaustykite kopūstą, įpilkite 100 ml raudono vyno ir troškinkite uždengtame puode apie 30 min. pastoviai maišant.
Įdėkite juodųjų serbentų uogienės, keletą gvazdikėlių, cinamono. Troškinkite, kol kopūstai pasidarys minkšti. Virtas bulves sutrinkite, įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolo, muskato riešuto, druskos, pipirų, viską gerai išminkykite ir padarykite kamuoliukus.
Juos virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. Padažui užvirinkite vyną, įdėkite bruknių uogienę ir maišant pavirkite. Patiekiant į vidurį lėkštės dėkite kopūstų, šalia bulvių kukulius, ant kopūstų-apskrudusią paukštieną. Padažą patiekite padažinėje. Papuoškite baziliko šakele.