Tuno apkepas su alyvuogėmis (Ispanija) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tuno apkepas su alyvuogėmis (Ispanija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

600 g konservuoto tuno savo sultyse,
400 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
400 g pomidorų,
4 kiaušinių,
350 ml pieno,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukšto kukurūzų krakmolo,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.

GAMINIMAS:

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Tuną sumaigykite šakute iki vienalytės masės, įpilkite 1-2 šaukštelius sulčių iš konsevų dėžutės. Krakmolą išmaišykite su 3 šaukštais pieno.

Dubenyje šluotele išplakite kiaušinius. Plakant supilkite likusį pieną. Kiaušinius supilkite į pieną su krakmolu. Įdėkite tuną ir pomidorų minkštimą. Pagardinkite druska ir pipirais. Kruopščiai išmaišykite. Apvalią (jei turite keramikinę) kepimo formą patepkite aliejumi.

Sukrėskite paruoštą masę, mentele išlyginkite paviršių. Ant viršaus gražiai išdėliokite alyvuoges. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 min. Patiekite su salotų lapais arba šviežių daržovių salotomis. Apkepas skanus šiltas ir šaltas.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668