300 g miltų,
0,5 stiklinės pieno,
120 g sviesto,
60 g cukraus,
4 kiaušinių,
30 g mielių,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite mielinę tešlą-tokio tirštumo, kaip mieliniams sklindžiams. Į pašildytą pieną sudėkite su cukrumi ištrintas mieles, atskirai išplakite kiaušinius, miltus, įberkite druskos. Tešlą šaukštu labai gerai išplakite, o baigiant plakti supilkite išlydytą sviestą. Dar kartą gerai išplakite ir pastatykite, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą supilkite į riebalais išteptas ir miltais arba pyrago džiūvėsėliais pabarstytas formeles (pilkite ne daugiau kaip pusę jų tūrio) ir pastatykite šiltoje vietoje, kad vėl pakiltų. Kepkite 25-30 minučių tokiame karštyje, kaip ir mielinės bandelės. Savarinai atvėsinami formelėse, po to laistomi sirupu ir sultimis, kol visiškai primirksta.
Tai-nedideli sultingi kepinukai, gaminami iš geros mielinės tešlos ir kepami specialiose formelėse, kurios panašios į kiauravidurių bobelių formas, tik mažesnės. Iškepę, dar šilti savarinai primirkomi pasaldytu vandeniu su romu, atskiestomis vaisių sultimis arba baltu desertiniu vynu. Jie skanūs, kol švieži. Duodami pietums arba iškilmingai vakarienei kaip saldus patiekalas arba prie juodos kavos.