1 viščiuko,
600 g kiaulienos faršo,
1 svogūno,
2 morkų,
1 saliero šakelės,
200 ml obuolių (sebentų) vyno,
1 šaukštelio kmynų miltelių,
100 g serbentų sulčių,
1 citrinos žievelių,
0,5 lazdyno riešutų,
2 kiaušinių,
50 ml brendžio,
200 g rūkyto kumpio,
pagal skonį druskos,
pipirų,
8 virtų neskustų bulvių.
GAMINIMAS:
Kiaulienos faršą pakepinkite su smulkintais svogūnais, morkomis, salierų šakelėmis. Tada supilkite į keptuvę serbentų sultis, vyną, citrinos žieveles, pagardinkite druska, kmynų milteliais, pipirais ir pakepinkite apie 2-3 minutes. Masę ataušinkite ir įmuškite kiaušinius, sudėkite pjaustytą kumpį, lazdyno riešutus, įpilkite konjako.
Išmaišykite. Išdarinėtą viščiuką prikimškite kiaulienos masės (1/3 masės palikite), ištrinkite prieskoniais, dėkite į kepimo indą ir kepkite dažnai laistydami karštoje orkaitėje apie 1,5-2 val. 180 laipsnių temperatūroje. Likusią faršo dalį sudėkite į išskoptas virtas neluptas bulves, jas pakepkite karštoje orkaitėje apie 10-15 min. ir pateikite kartu su įdarytu viščiuku.