500 g menkės,
40 g miltų,
pusės šaukštelio druskos,
maltų juodųjų pipirų,
300 ml vyno acto,
0,5 l vandens,
1 lauro lapo,
1 svogūno,
7 juodųjų pipirų žirnelių,
1 šaukšto miltų,
1 šaukštelio ciberžolės,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Žuvį supjaustykite 2 cm storio gabalais, apvoliokite miltuode ir apkepkite ant stiprios ugnies. Į vandenį supilkite vyno actą, įdėkite juodųjų pipirų žirnelių, lauro lapą, žiedais supjaustytą svogūną.
Pavirkite, kol suminkštės. Miltus sumaišykite su ciberžolėmis, įpilkite pusę šaukštelio acto, gerai išmaišykite ir supilkite į likusį marinatą. Šį mišinį virkite 2 min. Marinatu užpilkite žuvį ir palaikykite šaldytuve 2 dienas.