1 kg paruoštų menkių (be pelekų, galvų ir uodegų),
50 g (ir dar 2 šaukštų indui tepti) sviesto,
2 šaukštų citrinos sulčių,
druskos,
kelių šviežių petražolių šakelių.
P a d a ž u i:
po šaukštą sviesto ir
miltų,
5 šaukštų daržovių nuoviro,
5 šaukštų tarkuotų krienų,
0,5 stiklinės grietinės,
3 šaukštų citrinos sulčių,
po žiupsnelį cukraus ir
druskos.
GAMINIMAS:
Padažas: miltus pakepinkite svieste ir maišydami praskieskite šaltu daržovių nuoviru. Mišinį kaitinkite ir maišykite, kol užvirs, pridėkite krienų, citrinos sulčių, cukraus, druskos, grietinės. Žuvys: menkes pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis ir 30 min. palaikykite šaltoje vietoje.
Sviestu ištepkite kepimo indą, sudėkite supjaustytas žuvis, užpilkite puse ištirpinto sviesto, dėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Inde esantį padažą galite šiek tiek praskiesti virintu vandeniu. Baigiamas kepti žuvis užpilkite likusiu padažu, tirpintu sviestu ir kepkite dar 15-20 min. Patiekite su virtomis bulvėmis.