5 bulvių,
3 morkų,
1 stiklinės žaliųjų žirnelių,
2 svogūnų,
1 šaukšto sviesto,
1 stiklinės grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite, pakepinkite ant sviesto arba aliejaus, pridėkite keturkampiais gabaliukais, skiltimis arba griežinėliais pjaustytų morkų ir patroškinkite, kol suminkštės. Į svogūnų ir morkų mišinį sudėkite virtus žirnelius, virtas ar keptas kubeliais supjaustytas bulves, grietinę, pagal skonį pasūdykite, lengvai išmaišykite ir dar truputį patroškinkite.
Į daržovienę galima dėti ir kitų daržovių: juostelėmis supjaustytų virtų kopūstų, virtų pupelių, šparagų ir kt. Vietoj grietinės daržoves galima užpilti grietinės ar pomidorų padažu ir patroškinti.