2 stiklinių kvietinių miltų,
1 kiaušinio,
3 stiklinių vandens,
druskos,
lašinių keptuvei patepti.
P a d a ž u i:
100 g lašinių,
1-2 šaukštų miltų,
2 stiklinių pieno,
0,5 stiklinės grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Tokius blynus Aukštaitijoje kepa duonkepėje krosnyje. Kiaušinį ištrinkite su druska, įpilkite stiklinę vandens, išmaišykite, suberkite miltus, druską ir išsukite, kad neliktų gumulų. Tada supilkite likusį vandenį, įmaišykite tešlą kaip lietiniams ir kepkite per visą keptuvę didelius blynus.
Keptuvę patepkite lašiniais. Iškeptus paliepsnius dėkite į didelę lėkštę vieną ant kito. Patiekite su karštu sviestu, grietine arba padažu. Padažas: smulkiai supjaustykite lašinukus, pakepinkite keptuvėje, suberkite miltus, dar pakepinkite ir maišydami supilkite karštą pieną. Padažą pavirinkite, supilkite grietinę, pasūdykite, dar pakaitinkite, tik neužvirinkite.