600 g virtos ar keptos veršienos,
5-7 bulvių,
1 šaukšto taukų,
0,5 šaukšto sviesto,
2 stiklinės pieno padažo,
džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Virtą ar keptą veršieną supjaustykite griežinėliais ir eilėmis sudėkite į sviestu išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą arba keptuvėlę. Aplinkui apdėkite keptais bulvių griežinėliais arba bulvių koše, sumaišyta su žaliu kiaušiniu, užpilkite vidutinio tirštumo pieno padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu arba džiūvėsėliais.
Palaistykite lydytu sviestu ir kepkite orkaitėje 20 min., kol paviršius gražiai apkeps. Patiekite tame pačiame inde, kuriame kepė. Atskirai patiekite šildytą sviestą. Pieno padažas: 1 stiklinė pieno ar grietinėlės, 0,5 šaukšto miltų, 0,5 šaukšto sviesto, druskos. Miltus trumpai pakepinkite svieste, atskieskite karštu pienu, pasūdykite, užvirinkite. Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio.