600 g kiaulienos (be kaulų),
1-2 svogūnų,
prieskonių,
kadagio uogų,
burokėlių rūgšties,
druskos.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite gabalėliais, subadykite smailiu iešmu, sudėkite į molinį puodą, apibarstykite prieskoniais, užpilkite burokėlių rūgštimi, paslėkite ir palaikykite pusę paros.
Burokėlių rūgštis: burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite smulkiais pailgais gabalėliais barba stambiai sutarkuokite, užpilkite verdančiu vandeniu ir 30 min. palaikykite karštai. Po to atvėsinkite, įdėkite duonos, surištos į švarią medžiagą, ir laikykite šiltoje vietoje, kad įrūgtų. Rauginkite vieną parą, kai išrūgs, duoną išimkite.
Išimtus iš puodo mėsos gabalėlius susmeikite ant iešmų (galite pasidarykite juos iš plonų nenuluptų alksnio šakelių) ir kepkite žarijų kaitroje.