240 g anties krūtinėlės,
pusės šaukštelio žvėrienos prieskonių,
žiupsnelio druskos,
60 g bruknių uogienės,
krapų,
20 g šaldytų spanguolių,
20 g raudonojo vyno,
200 g obuolių.
GAMINIMAS:
Anties krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, išrinkite odelėje pasilikusius plunksnų likučius, įtrinkite žvėrienos prieskoniais ir druska. Krūtinėlę su prieskoniais dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi odele į apačią ir kepkite, kol ištekės riebalai (1-2 min.).
Apkepintą krūtinėlę įdėkite į kepimo skardą, pašaukite į orkaitę ir kepkite su garais 200 laipsnių temp. apie 10 min.
Iškeptą krūtinėlę supjaustykite 6-8 mm. storio griežinėliais ir sudėkite į lėkštę ant bruknių ir spanguolių padažo. Antį patiekite su keptais obuoliais. Padažas: raudonąjį vyną pakaitinkite iki virimo, įdėkite spanguolių ir maišydami užvirinkite. Nukaiskite, sudėkite bruknių uogienę, išmaišykite. Padažą supilkite į lėkštę.