1 kiaulienos galvos,
šaukštelio mairūno,
5 česnako skiltelių,
apie 0,5 kg druskos,
5 lauro lapų,
10 kvepiančiųjų pipirų žirnelių,
8 juodųjų pipirų žirnelių,
vandens, kad apsemtų.
GAMINIMAS:
Kiaulienos galvą nuplaukite ir nusausinkite. Iš visų prieskonių išvirkite marinatą. Kai marinatas atvės, įmerkite kiaulės galvą ir palikite pasimarinuoti 4-5 paras +6 laipsnių temperatūroje. Marinuotą galvą įdėkite į kepimo skardą, ausis ir šnerves apvyniokite folija.
Įpilkite vandens ir kepkite su garais 180 laipsnių apie 1 val. Tada padidinkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 60-90 min. (priklausomai nuo galvos dydžio). Galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.