3 obuolių,
3 kriaušių,
0,5 stiklinės slyvų,
1 stiklinės cukraus,
2 litrų vandens,
1 šaukšto bulvių krakmolo,
cinamono,
gvazdikėlių,
apelsino žievelės.
S k r y l i a m s:
1,5 stiklinės miltų,
1 kiaušinio,
druskos,
vandens.
GAMINIMAS:
Užvirinkite vandenį su prieskoniais, suberkite cukrų, sudėkite paruoštus vaisius. Obuolius ir kriaušes nulupkite, supjaustykite į 6 dalis, išimkite sėklas ir virkite prieskonių vandenyje ant lėtos ugnies, kad nesukristų. Išvirusius obuolius ir kriaušes išgriebkite, po to virkite slyvas.
Kai slyvos išvirs, jas išgriebkite, skystimą perkoškite, vėl užvirinkite, supilkite išleistą bulvių krakmolą, pakaitinkite, kol sutirštės, po to sudėkite visus virtus vaisius. Atskirai išvirkite skryliukus ir išgriebtus sudėkite į sriubą. Panašiu būdu verdama ir džiovintų vaisių sriuba, tik verdant džiovintus vaisius reikia dėti į šaltą vandenį, kad jie išbrinktų.