2 stiklinių miltų,
10 g mielių,
2 kiaušinių,
0,5 stiklinės cukraus,
6 obuolių,
cinamono,
druskos,
sviesto,
taukų arba aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Mieles su cukrumi ištrinkite, atskieskite pasaldintu pienu, pridėkite 1/3 miltų, išmaišykite ir laikykite šiltoje vietoje. Kai pakils, sudėkite su cukrumi ištrintus trynius, išplaktus baltymus, cinamoną, likusius miltus, druską, gerai išplakite, dar kartą pakildinkite ir kepkite įkaitintuose riebaluose.
Obuolius nulupkite, apvaliu peiliuku išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonais apskritais griežinėliais. Pakilusią tešlą šaukštu dėkite į keptuvę, ant kiekvieno sklindžio uždėkite po obuolio griežinėlį ir iš abiejų pusių apkepinkite. Dėkite eilėmis į pusdubenį ir apibarstykite cukrumi.