Raguoliai (kupiškėnų valgis) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Raguoliai (kupiškėnų valgis)


INGREDIENTAI:

15 žalių bulvių,
3 virtų bulvių,
mielių,
druskos,
3 saujų kvietinių miežinių ar grikių miltų.


GAMINIMAS:

Virtas bulves sutarkuokite. Truputį miltų atskieskite šiltu vandeniu, jame ištirpdykite mieles, išmaišykite su virtų bulvių tarkiais, kad pasidarytų košelė, ir palaikykite šiltai keletą valandų. Žalias bulves sutarkuokite, sunką nupilkite, pridėkite porą saujų miltų, paruoštą raugą, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje per naktį rūgti.

Rytą nupilkite dubens dugne susirinkusį skystį, įdėkite druskos, likusius miltus, išmaišykite, sudėkite (3-4 cm storio sluoksniu) į riebalais pateptą keptuvą ir kepkite krosnyje arba orkaitėje. Seniau raguoliai būdavo kepami krosnyje ant sudžiovintų kopūstlapių. Raguolius patiekite karštus su spirgučiais ir svogūnais.

Puikiai tiks varškės ar kopūstų dažinys. Varškės dažinys: supjaustykite 100 g rūkytų lašinių, paspirginkite su svogūnais, įtrupinkite 3-4 šaukštus varškės, pridėkite porą šaukštų grietinės, truputį druskos, pakaitinkite ir patiekite su raguoliais. Kopūstų dažinys: ištroškinkite 0,5 kg raugintų kopūstų, įpilkite vandens, užpilkite spirgučiais. Dažinys turi būti netirštas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668