500 g sūrio (fetos arba mocarelos),
1-2 šaukštai citrinų sulčių,
šaukštas obuolių acto,
bazilikų,
2-3 skiltelės česnako,
aitriųjų paprikų,
2-3 laurų lapai,
po šaukštą džiovintų mairūnų,
raudonėlių,
kmynų,
maltų saldžiųjų paprikų,
150-170 ml alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Sūrį supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sumaišykite aliejų, citrinų sultis ir obuolių actą. Suberkite susmulkintus česnakus ir išmaišykite. Bazilikų lapelius smulkiai supjaustykite, o laurų lapus sumalkite.
Į stiklainį dėkite sūrį, vis pabarstydami prieskoninėmis žolelėmis, užpilkite marinatu ir palikite 3 dienas pastovėti kambario temperatūroje. Vėliau marinatą galėsite panaudoti ruošdami salotas.