1,5 stiklinės sužiedijusios ruginės duonos trupinių,
50 g sviesto,
25 g cukraus,
3 obuolių,
0,25 stiklinės vandens,
50 g cukraus,
cinamono,
citrinos žievelių.
GAMINIMAS:
Duonos trupinius pakepinkite keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Į verdantį vandenį dėkite citrinos žievelę, suberkite cinamoną, cukrų ir obuolių gabaliukus.
Pakaitinkite, kol suminkštės. Karščiui atsparų indą ištepkite sviestu. Jei norėsite patiekti išverstą iš formos, įklokite kepimo popieriaus. Kepimo formos dugną pabarstykite džiūvėsėliais, klokite sluoksniais duonos trupinius ir obuolius. Viršutinę ir apatinę eilę turi sudaryti džiūvėsėliai.
Apkepo viršų uždenkite kepimo popieriumi ir ranka jį stipriai prispauskite. Kepkite 15-20 minučių karštoje orkaitėje. Išimkite, atvėsinkite ir išverskite į lėkštę. Patiekite su saldžia grietinėle.