100 g ryžių,
1 stiklinės pieno,
4 obuolių,
1 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės cukraus,
200 g džiovintų slyvų,
2 stiklinių skysto spanguolių arba serbentų kisieliaus,
druskos,
vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Nuplautus ryžius užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Po to suberkite juos į sietelį ir perplaukite šaltu vandeniu, tada vėl berkite į puodą, užpilkite pienu, pasūdykite ir virkite ant silpnos ugnies arba troškinkite orkaitėje, kol suminkštės.
Tada ryžius sudėkite kūgiu į lėkštę, apdėkite džiovintomis išbrinkintomis slyvomis ir obuolių skiltelėmis (prieš tai jas apvirkite cukraus sirupe). Viską užpilkite skystu kisieliumi arba nuo obuolių likusiu kvapiaisiais prieskoniais paskanintu sirupu. Atšaldykite ir patiekite.