(1 porcija-350 kcal)
5 virtų burokėlių,
5 obuolių,
saujos žemės riešutų,
150 g ožkų sūrio,
citrinų sulčių.
U ž p i l u i:
400 ml obuolių sulčių,
4 šaukštų konjako,
4 šaukštų skysto medaus,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Išpjaukite obuolių sėklalizdžius, supjaustykite griežinėliais ir pašlakstykite citrinų sultimis. Obuolių sultis supilkite į puodą ir užvirkite. Supilkite konjaką, medų ir maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies.
Kaitinkite, kol padažo liks perpus mažiau. Baigiant virti pagardinkite pipirais. Karštu užpilu apliekite burokėlių griežinėlius ir palikite atvėsti. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Apelsinų ir burokėlių griežinėlius pakaitomis sudėkite į "kauges". Ant viršaus užberkite susmulkinto sūrio ir riešutų, užpilkite padažo.