500 g miltų,
20 g mielių,
100 g miltelinio cukraus,
150 ml pieno,
3 kiaušiniai,
100 ml ištirpinto sviesto,
saujelė miltų (tešlai minkyti),
aliejaus (kepti),
žiupsnelis druskos.
Šokolado u ž p i l u i:
200 g juodojo šokolado,
15 g sviesto.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską ir miltelinį cukrų. Viduryje padarykite duobutę. Vos pašildytą pieną ir kambario temperatūros kiaušinius išplakite su tirpintu sviestu. Masę labai lėtai pilkite į miltus-turi išeiti minkšta tešla, kurią būtų lengva minkyti.
Ant lentos paberkite truputį miltų, išverskite ant jų tešlą ir minkykite apie 10 min., kol taps elastinga. Tešlos rutulį dėkite į sviestu pateptą dubenį ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Iškočiokite tešlą, išpjaukite apskritimus, kiekvieno viduryje peiliuku padarykite mažas skylutes.
Taip paruoštai tešlai leiskite dar kartą pakilti, tada karštame aliejuje kepkite spurgas. Užpilui šokoladą su sviestu išlydykite iki vientisos masės, kiek atvėsinkite ir gausiai apliekite juo spurgas.