Spurgos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Spurgos


INGREDIENTAI:

500 g miltų,
20 g mielių,
100 g miltelinio cukraus,
150 ml pieno,
3 kiaušiniai,
100 ml ištirpinto sviesto,
saujelė miltų (tešlai minkyti),
aliejaus (kepti),
žiupsnelis druskos.

Šokolado u ž p i l u i:
200 g juodojo šokolado,
15 g sviesto.


GAMINIMAS:

Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską ir miltelinį cukrų. Viduryje padarykite duobutę. Vos pašildytą pieną ir kambario temperatūros kiaušinius išplakite su tirpintu sviestu. Masę labai lėtai pilkite į miltus-turi išeiti minkšta tešla, kurią būtų lengva minkyti.

Ant lentos paberkite truputį miltų, išverskite ant jų tešlą ir minkykite apie 10 min., kol taps elastinga. Tešlos rutulį dėkite į sviestu pateptą dubenį ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Iškočiokite tešlą, išpjaukite apskritimus, kiekvieno viduryje peiliuku padarykite mažas skylutes.

Taip paruoštai tešlai leiskite dar kartą pakilti, tada karštame aliejuje kepkite spurgas. Užpilui šokoladą su sviestu išlydykite iki vientisos masės, kiek atvėsinkite ir gausiai apliekite juo spurgas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668