Obuolių pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių pyragas


INGREDIENTAI:

Po stiklinę manų kruopų,
miltų ir
cukraus,
5 dideli obuoliai,
šaukštas citrinų žievelių,
po šaukštelį cinamono ir
vanilinio cukraus,
šaukštas rudojo cukraus,
200 g sviesto.


GAMINIMAS:

Manų kruopas, miltus, cukrų ir vanilinį cukrų labai gerai sumaišykite gilesniame dubenyje. Obuolius nuplaukite, nulupkite, išpjaustykite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolių skilteles sumaišykite su citrinų žievelėmis, cinamonu ir ruduoju cukrumi.

Karščiui atsparią kepimo formą patepkite sviestu ir į ją suberkite pusę manų kruopų ir miltų mišinio. Ant viršaus berkite smulkintus obuolius su prieskoniais, ant jų-tarkuotą šaldiklyje atvėsintą sviestą. Galiausiai suberkite likusią tešlos masę.

Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol dailiai pagels, o viršus apskrus. Ištraukus iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite ir puoškite mėtų šakele. Pyragą skanu valgyti su ledais arba plakta grietinėle.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668