1/2kg varškės,
250 g makaronų,
2—3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
2 šaukštai manų kruopų,
2 šaukštai cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Į varškę sudedami su cukrumi ištrinti kiaušinių tryniai, dalis sviesto, truputis druskos ir gerai išsukama. Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje, nukošiami, praaušinami, sudedama varškė, išplakti baltymai, manų kruopos, išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą. Paviršiuje uždedama keletas gabaliukų sviesto ir orkaitėje kepama 25—30 min.
Iškepęs apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė. Valgoma su pasaldinta grietinėle, spanguolių ar kitokių uogų kisieliumi.