Konservavimas. Konservavimo receptai. Marinavimas 
~
kulinariniai receptai

Konservavimo receptai, marinavimas, mišrainių ruošimas žiemai, džemų gaminimo paslaptys. Sėkmės konservuojant šiųmetį derlių!



Konservavimas. Konservavimo receptai. Marinavimas

Daržovių konservavimas

darzoviu konservavimasKonservavimo metu daržovės kaitinamos iki temperatūros, kurioje žūva didžioji dalis žalingų mikroorganizmų, tuomet sandariai uždaromos į hermetiškus indus. Konservavimui naudojamos tik geros kokybės, šviežios, gerai dezinfekuotos daržovės. Konservuoti žirneliai, agurkai, marinuoti pomidorai, cukinijos, paprikos, svogūnai... Visa tai ir dar daugiau išmoksite atlikti su savo turimomis daržovėmis, jeigu apsilankysite šioje skiltyje ..»

Mišrainės žiemai

misrainiu konservavimasĮvairių daržovių patalpinimas į vieną konservavimo indą yra ne kas kita kaip konservuotų daržovių mišrainė. Įprasta konservus atidaryti žiemą, kuomet norisi prisiminti šiek tiek užmirštą mėgstamų daržovių skonį, todėl skilties pavadi- nimas būtent toks. Mišrainės maišomos iš cukinijų, pomidorų, paprikų, žiedinių kopūstų, agurkų, morkų bei kitų plačiai paplitusių daržovių ..»

Vaisių ir uogų konservavimas

vaisiu ir uogu konservavimasObuoliai, kriaušės, slyvos, rabarbarai, serbentai, agrastai, svarainiai ir kiti vaisiai bei uogos šiltuoju metu laiku kaskart nustebina savo gausybe. Prisiminę, kokiais vertingais jie tampa žiemą, skubame konservuoti vaisių ir uogų perteklių. Skiltyje rasite laiko patikrintus ir retesnius, įdomius konservavimo receptus ..»

Padažų konservavimas

padazu-konservavimasParduotuvėje neretai sustojame ties plataus asortimento pomidorų padažų lentyna. Perkame įprastą padažą arba renkamės vieną iš gardžiai atrodančių padažų su įvairiais vaisių ir daržovių priedais. Dažnai net nepagalvojame, kad panašius padažus galime drąsiai pasigaminti ir patys ..»

Kompotai ir sirupai

kompotu ir sirupu konservavimasObuoliai ir kriaušės kompotui yra nulupami, išpjaunami jų sėklalizdžiai. Slyvoms ir kitiems kaulavaisiams pašalinami kaulai. Vaisiai susmulkinami arba sveiki dedami į verdantį pasaldintą vandenį, pakaitinami, kad vaisiai būtų minkštoki, bet nesukristų. Griebiami kiaurasamčiu tiesiog į paruoštus stiklainius, užpilami verdančiu sirupu, ir stiklainiai nedelsiant hermetiškai uždaromi. Šioje skiltyje rasite įvairių kompotų ir sirupų konservavimo receptus ..»
Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
 Receptų: 10682