Griliažinis tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Griliažinis tortas


INGREDIENTAI:

Tešlai:

5 kiaušiniai;
200 g cukraus;
150 g miltų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
100 g maltų migdolų;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui ir papuošimui:

150 g cukraus;
150 g kapotų migdolų;
1 l grietinėlės;
1 valg. š. cukraus pudros;
2 pak. vanilinio cukraus
Aliejaus skardai ištepti.


GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlai skirtus kiaušinius dėti įmušti į dubenėlį ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti cukrų ir plakti tol, kol masė pasidarys balkšva ir puri. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais migdolais. Šį mišinį užsijoti ant kiaušinių masės. Viską atsargiai išmaišyti. Riebalais ištepti 26 cm skersmens torto formą. Supilti tešlą ir kepti orkaitėje 35-40 min. Iškeptą biskvitą ataušinti.

Kepimo skardą iškloti aliuminio folija ir gerai ištepti aliejumi. Keptuvėje nuolat maišant ištirpinti cukrų ir pakaitinti, kad parusvėtų. Suberti migdolus ir sumaišyti su karamelės mase. Masę tepti ant aliuminio folijos ir viename krašte peilio nugarėle padaryti 12 mažų trikampių. Griliažą aušinti 15 min. Trikampius atsargiai atskirti, o likusį griliažą sulaužyti.

Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos ir pasaldinti cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi. 1/3 grietinėlės atidėti puošimui, ją laikyti šaldytuve. Į likusią grietinėlę berti sulaužytą griliažą ir viską išmaišyti. Biskvitą padalyti į tris sluoksnius. Pertepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų bei kraštus aptepti grietinėle. Atidėtą grietinėlę sudėti į konditerinį švirkštą ir rožytėmis puošti torto viršų. Į kiekvieną rožytę įsmeigti po griliažo trikampėlį. Tortą palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.

Patarimas: Paruošto griliažo galima nemaišyti į kremą, o tiesiog dėti ant torto viršaus ir tuomet ant jo konditeriniu švirkštu išspausti kremo rožytes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668